Modeblad Rundschau schenkt aandacht aan De Rotterdamse Snijschool

In het modevakblad Rundschau van de Duitse uitgeverij Müller & Sohn werd in het februari-nummer van 2018 een artikel gewijd aan  de Rotterdamse Snijschool. In die tijd werd het modebeeld deels bepaald door kragen. De Rotterdamse Snijschool had een bijzondere opstelling van een dubbele staande kraag. De kraag is uit het archief van het vakblad ‘Stijl en Snit’ opnieuw gemaakt. ‘Stijl en Snit’ was destijds een uitgave van de Rotterdamse Snijschool dat tot in de jaren 60 werd uitgegeven.

In het artikel is met foto’s  en een schematische werktekening te volgen hoe deze kraag gemaakt opnieuw tot leven is gebracht.

DE volgende link brengt u naar het genoemde artikel. https://www.muellerundsohn.com/en/allgemein/double-standing-collar-in-the-style-of-the-50s/